Bedrövlig svensk insats mot Nordirland

MellbergZlatan och Ljungberg var förvånansvärt osynliga i en match som Sverige bara borde ha vunnit. Och Nordirland satte båda sina två chanser efter dåligt försvarsspel. Dessutom undrar jag om inte Shaaban hade tagit minst ett av de två skott som ledde till mål på Sverige.

Isaksson kändes skakig redan från början. Det kan ha smittat av sig på mittbackarna som ”jobbade över” i försvaret, vilket var en starkt bidragande orsak till det första målet. Så som Mellberg och Hansson nickade på samma boll. En annan orsak kan ha varit Mellbergs instabila humör, han var ju förbannad på ett domslut precis innan målet och var förmodligen ”övertaggad” i den situationen, han ville för mycket… Och sådant kostar. Vi fick alltså se en ny ”Mellbergare”, inte lika huvudlös som hans hands i eget straffområde som i en tidigare match (minns inte vilken just nu), men nog så oproffsig ändå.

De jag tycker jobbade bra idag var Elmander, naturligtvis, och Daniel Andersson som tycktes vara över hela plan mest hela tiden. Alexandersson höjde sig också över resten.
Taktiskt kan man undra varför inte Källström och Chippen fick spela från start. Sett till hur första och andra halvlek såg ut var det ett klart misstag.

Jag hoppas på bättring till nästa gång vi möter Nordirland, den 17:de oktober, då plockar vi tre poäng på hemmaplan. Så är det bara.