”Brick” med Joseph Gordon-Levitt och Emilie de Ravin

BrickOj oj, här går det undan. Min för tillfället så febriga hjärna, stöttad av två Alvedon, hänger knappt med i snacket.

Brendan försöker ta reda på vem som mördat hans ex, Emily, spelad av Emilie de Ravin som vi känner igen från ”Lost”, fast här med US-accent. Det hela mynnar ut i en Film Noir i high school-miljö. Det är smart och välgjort trots en uppenbart låg budget.

Någonting i berättandet gör att det känns som om man även tagit influenser från samurai- eller riddarhistorier, som om hela filmen egentligen hade varit tänkt att utspelas någon annanstans än i södra Kalifornien, i en annan tid än nutid, men att man förlagt storyn där av budgetskäl. Eller så är det en medveten effekt man velat uppnå. Inte vet jag, bara en känsla jag får…

Det här annorlunda och bra, jag stör mig bara lite på att dialogen är väl rapp så att jag har svårt att hänga med. Eller är det bara min feber?

Betyg: Betyg 4/5

Om bara min feber ville släppa nån gång… 🙁