Dagens varning: ”Wellkåmm to Verona” av Suzanne Osten

Wellkåm to VeronaDet här var verkligen den sämsta skit jag haft missnöjet att titta på sedan jag såg ”Livet i 8 bitar”. Ännu ett bevis på hur dålig svensk film ofta är numera. Hur kan någon ge pengar till att spela in sånt här dravel? Är det det kulturstödspengarna (läs våra skattepengar) går till så vill jag att de slutar upp med det omedelbums. Kan man få hålla så här dåliga filmer om ryggen? Det här är ju pinsamt.

Jag ska erkänna, jag stängde av filmen efter 20 minuter, något som kändes som betydligt längre. Jag tänkte efter 5 minuter att vad sjutton är det här? Det kanske bara är ett skämt den här början. Men icke. En kvart senare orkade jag inte längre. Att kalla detta komedi är en skymf mot riktiga komedier.


Man kan tycka att jag borde ge filmen en chans, att åtminstone se hela filmen innan jag skriver om den. Men har en film på 20 minuter så effektivt befäst sin position som dunderkalkon så finns ingen annan utväg än stoppknappen. Allt annat är rent självplågeri och sånt pysslar inte jag med.

Betyg: Betyg Varning! 0/5 (sämsta möjliga såklart!)

4 thoughts on “Dagens varning: ”Wellkåmm to Verona” av Suzanne Osten

  1. Ja du. Jag har inte sett den här filmen men de är någontingt med svenska filmer, de håller inte måttet riktigt tycker jag. Jägarna var en svensk film som jag tyckte var riktigt bra men det är en av de få. Visst är det tråkigt men sånt är väl livet.

  2. Hehe, ja och då är det ingen underdrift Andreas! 🙂

    Visst finns det bra svenska filmer, t ex ”När mörkret faller” som jag tipsat om tidigare. Men det som slår mig är hur låg kvaliteten är generellt sett på svensk film. Är det en effekt av för mycket kulturstödspengar till film undrar jag osökt? Eller är det någon annan faktor som spelar in som gör att svensk film är så kass?

    Eller är det att den svenska filmpubliken tycks vara förlåtande med skräpfilmer som ”Göta Kanal 2” och som gör att de gladeligen pungar ut en knapp hundring för att se skräpet?

    Eller är det att filmetablissemanget håller varann om ryggen så att inte andra friska fläktar ska komma in och blåsa liv i en hjärndöd bransch? För undantagen finns, t ex filmen ”Fjorton suger” som var helt suverän som lågbudgetproduktion!

    Jag vet inte, men jag hoppas på bättring. Mycket sämre kan det ju inte bli?

Comments are closed.