Danmark – Sverige 0-3 = skandalmatch

DomarskandalDet känns underligt tomt nu efter en riktig nagelbitare. Inte ens i mina vildaste fantasier hade jag trott att Sverige nästan skulle göra en ”MFF a la Gefle” idag (även om jag skämtade om det med grannen som var över och kollade matchen).

Vad säger man? Jo, varför utnyttjar inte Lagerbäck alla sina byten när det ser så illa ut som det gör i andra halvlek? Visst var det ett genidrag att ta in Markus ”Staffixaren” Rosenberg i sista kvarten (han har gjort det förr, fixat straff till Sverige i slutminuterna, men vem minns det?). men varför inte utnyttja sista bytet till att förstrka mittfältet som såg så uppenbart slutkört ut? T ex slitvargen Daniel Andersson hade kunnat gå in och avlösa slutkörde Linderoth, med en energi som bara han kan uppvisa. Eller att byta ut Ljungberg eller Anders Svensson som båda var osynliga relativt sett i matchen.

Men icke. Lagerbäck satt lugnt i båten och det var som om han blickat in i framtiden och kunnat se att det här kommer att fixa sig. Som om han visste att Rosenberg skulle fixa fram den där straffen som skulle bli så avgörande fast den aldrig ens slogs.

Istället blev det den lilla tändande gnistan som snedtände i en idiotisk dansk ”supporters” skalle och fick honom att rusa in på plan och göra en tjurrusning mot domaren som helt korrekt blåser av och tilldelar Sverige segern. Men att det blir 3-0 till Sverige och dessutom att vi inte får avgöra på straff.

Ja det är synd för fotbollens skull. Men paradoxalt nog är säkert en idiotisk dansk en hjälte bland svenskarna idag. 😉

Här är en bra film på YouTube på det hela som kommenteras på engelska (lite mer objektivt?):