”Ett enda ögonblick” av Harlan Coben

CobenOm du är ute efter en författare som kan bli nästa års Nobelpristagare så ska du inte välja att läsa något av Harlan Coben. Om du däremot är ute efter en hyfsat välskriven och spännande thriller/deckare som du lätt kommer att ta dig igenom utan att det blir alltför många ord på tomgång så ska du definitivt kolla in Coben.

Har handlar det om Grace som hittar ett mystiskt gammalt foto bland familjens nyframkallade bilder från semestern. Samma kväll försvinner hennes man Jack, som hon tror är en av de som är på bilden, men som Jack hävdade inte var han innan han försvann.

Så inleds en historia där Grace tvingas nysta upp händelser som har sitt ursprung 15 år bakåt i tiden. Ju längre man kommer i boken desto mer osannolikt känns det att författaren kommer att kunna knyta ihop alla trådarna, att det ska bli ett ”Twin Peaks”-syndrom på det hela. Men han lyckas faktiskt.

Som sagt, här är det inte tal om några litterära gränser som flyttas fram, utan om schysst lättsmällt underhållning i högt tempo, även om det kräver lita att hänga med på alla trådana i slutet. Smart och spännande komponerat helt enkelt.

Betyg: Betyg 4/5

Köp boken på Adlibris som pocket