Förhandstitt: ”Bridge to Terabithia” med AnnaSofia Robb och Josh Hutcherson

Bridge to TerabithiaJag ska börja med att erkänna att jag alltid varit barnsligt förtjust i fantasy-genren. Och nu när jag har en liten son kan jag snart gå på bio med honom och se barnfilmer med gott samvete. 😉

Därför blev jag lite extra nyfiken när jag såg trailern till filmen ”Bridge to Terabithia” häromdan. Jag får lite ”Alice i Underlandet korsat med Astrid Lindgren”-vibbar när jag ser den, och det ser onekligen imponerande ut visuellt. Filmen har fått ett gott mottagande av kritikerkåren i USA där den ligger högt på biolistorna.

Filmen bygger på en populär barnbok med samma namn och handlar om Jess som går i åttan och är mobbad i skolan . Han drömmer om att bli den snabbaste löparen i sin klass. Hans drömmar kommer på skam när pojkflickan Leslie flyttar in i huset bredvid och hon är den enda som lyckas slå honom i en skoltävling. Men de blir vänner trots allt eftersom de båda är utstötta i skolan.

Tillsammans skapar de fantasivärlden Terabithia i skogen bakom deras gata, en värld med jättar, troll och allehanda fantasiväsen. Jess och Leslie styr landet som kung och drottning. Men en dag drabbas de av en fruktansvärd tragedi.

Jag är fortfarande osäker på när den har premiär i Sverige, men en vild gissning är att vi får se den till sommaren. Men trailern kan du se här redan nu: