Förhandstitt: ”The Dark Materials: The Golden Compass” med Nicole Kidman och Daniel Craig

His Dark MaterialsLagom till jul kommer den första delen av en ny fantasyfilmtrilogi att se dagens ljus (frågan är dock när den kommer att ha premiär i Sverige). Den bygger på en bok av Philip Pullman och utspelar sig i en parallell värld, mestadels ganska lik vår egen, men där människorna har en ”daimon” som är ett talande hjälpsamt djur som följer dig genom livet.

Allt kretsar kring Lyra som är 11 år. När hennes bästa vän Roger rövas bort av Slukarna beslutar hon sig för att frita honom. Hon är då helt ovetande om att hon har en nyckelroll i inte bara hennes, utan även vår, världs överlevnad.

Filmen har lockat tunga namn som Daniel Craig och Nicole Kidman och regi/manus står Chris Weitz (In Good Company) för.

Igår kom en första ”teaser trailer” ut på YouTube:

4 thoughts on “Förhandstitt: ”The Dark Materials: The Golden Compass” med Nicole Kidman och Daniel Craig

  1. Jag vet inte om jag vill de filmen om den mörka materien. Tänk om filmen förstör min bild av allt.

  2. Jag ska erkänna att jag faktiskt inte läst böckerna (även om jag läst mycket fantasy). Är de bra, ni som läst dem?

  3. Det är ett måste att läsa den här boken om man gillar fantasy!
    Det är nog den bästa bok jag nånsin läst… Men filmen verkar inte så bra som jag trodde :/

Comments are closed.