Fotbollen och framtiden…

Blundar och ger…Igår satt nog varenda Djurgårdare och AIKare i Sverige och höll på Malmö FF som spelade hemma mot IFK Göteborg. Det kan ju tyckas lustigt att de gör det, men i slutfasen av guldstriden är alla medel tillåtna och då hejar man gärna på andra lag än det egna i förhoppningen att det ska hjälpa det egna laget på traven mot guldet.

Nu blev Djurgårdarna och AIKarna mäkta besvikna, och kanske framförallt pga en viss allsvensk domare. Vi MFFare börjar bli luttrade, efter 3 matcher med solklara matchavgörande felaktiga domslut på raken (Gefle, Kalmar och IFK) höjer vi knappt på ögonbrynen längre. Det är som vanligt, Malmö körs över av domarna. Det ska liksom vara lite svårare för Malmö FF. De har ju så mycket pengar att köpa spelare för, de har det rätta klimatet och dessutom närheten till plantskolan framför alla, Zlatans Rosengård. Då är det ju inte mer än rätt att MFF får lite extra tuffa domslut emot sig match efter match. De ska ju klara att vinna ändå.

2 uteblivna straffar och 2 mål som tillkom under tveksamma omständigheter. Jaja, det är som det brukar vara tänkte vi himmelsblå…

Men det lustiga var hur de som nu var inne på MFFs forum och, helt korrekt visserligen, beklagade sig över missade straffar, felaktiga mål och uteblivna frisparkar, alla till Malmös nackdel, plötsligt var de Djurgårdare och AIKare (och en och annan vilsen kamlarit). De hade ju mest att förlora på Malmös förlust. De är inte vana vid att Malmö numera måste vinna med minst 1-2 extra mål för att verkligen vinna. Vi har sett trenden ett tag. Det hade inte de.

Dessutom, för första gången som jag känner till, hade Aftonbladet idag en exposé över de fem mest tvivelaktiga domsluten i matchen. Hade det någonsin hänt om inte Djurgården och AIK haft intresse av Malmös framgång? Jag tror inte det.

Som om inte det vore nog går domaren ut idag och ber om ursäkt till Malmö FF för en av de missade straffarna. Det är ju lovvärt, men vad hjälper det Djurgården och AIK idag?

En match som gårdagens får mig att undra. Så mycket pengar och prestige står på spel, men ändå kan en mans/kvinnas godtyckliga domslut betyda att än det ena laget än det andra vinner Allvenskt guld. Det förvånar mig att man inte redan infört sätt att stödja domarna med tekniska hjälpmedel och/eller fler stödjande domare för att minska risken för att matchavgörande domslut fattas på felaktiga grunder. Det vore ju så lätt kan jag tycka att fixa detta.

En del menar att det jämnar ut sig i det långa loppet, men det är bland det dummaste jag hört en fotbollsälskare säga. Är det tur med domslut som krävs för att vinnaen fotbollsmatch? Är det så det ska vara? Då kan man ju lika gärna lotta matchernas utgång, eftersom vad som händer på plan inte är det väsentliga.

Snälla domarförbundet och fotbollsförbundet, börja använd tekniken så vi slipper den här Loto-fotbollen. Alla skulle bli gladare och fotbollen skulle vinna på det.

Må nu BÄSTA lag vinna Allsvenskan. Vad jag såg igår av IFK Göteborg imponerade inte alls.