”Gears of War” till Xbox 360

gears of warJag är inte mycket för spelkontroller som den till Playstation eller Xbox. Jag föredrar att spela med traditionella datorkontroller som mus och tangentbord. Sätt en Xbox-kontroll i min hand och det känns som om jag måste lära mig gå på nytt…

Men Gears of War får jag ändå kläm på hyfsat snabbt. Efter en halvtimma känner jag mig inte längre som en yr höna, och efter ytterligare en halvtimma börjar jag trivas hyfsat med kontrollen till detta spel.

Men hur är då själva spelet? Ärligt talat gillar jag denna shooter med sin oerhört dystopiska machostämning. Karaktärerna ser ut som om de aldrig gjort annat än att käka anabola sedan vällingåldern. Överdrivet? Javisst, men det passar in i denna postapocaplyptiska SciFi värld där män är män upphöjt till tre. Att jag gillar spelet har egentligen inte med just denna miljö eller dessa karaktärval att göra utan med att det är så väl och konsekvent genomfört.

Lägg sedan till mellansekvenser som för handlingen framåt på ett mycket bra sätt, en suverän ljudbild som förstäker känslan i allt du tar dig för och en, förvisso ganska brungrå, men mycket passande högupplöst grafik, och du har det bästa spel jag testat på en konsol hittills. Enda invändningen jag hört om spelet är att det är väl kort, men jag har ännu inte haft möjlighet att spela igenom hela spelet.

Betyg: Betyg 5/5

Köp spelet på CDON.COM