Idag har jag lånat ut $25 till en snickare i Irak

KivaIdag kom det ett mail om att Pelina Otto som jag lånat ut 25 dollar till via Kiva.org nu har betalat tillbaka 25% av sin skuld. Hoppas det går bra för henne! jag har ju även lånat ut till Edoh tidigare.

Eftersom jag nu börjat få betalningar tillbaka så har jag idag lånat ut ytterligare $25 till en snickare i Irak. Det känns som om irakierna har det rätt tufft nu och lär behöva bygga upp sitt land igen efter att USA varit inne och demolerat det och skapat oro.

Hoppas mitt lilla lån gör någon positiv skillnad. Finns det en risk att det går till terrorism? Jag tror inte det i alla fall. Men jag kanske är naiv? Killens identitet är i alla fall skyddad och det kan man ju förstå med tanke på instabiliteten i området…

3 thoughts on “Idag har jag lånat ut $25 till en snickare i Irak

  1. Hej!
    Jag jobbar på svt rapport och ska göra inslag om kiva.org. Vill gärna komma i kontakt med dig eftersom du har lånat ut pengar. Inslaget ska handla om hur mikrokredit fungerar och hur det hjälper folk. Hoppas på svar.

Comments are closed.