Inför Sverige – Grekland: Daniel Andersson startar – härligt!

Rapporterna ikväll talar om att Daniel Andersson kommer att starta mot Grekland. Något jag inte alls tycker behöver vara fel, tvärtom. En skadad Linderoth är ju knappast ett alternativ. Och DA har fått oförtjänt dåligt rykte i mina ögon, med epitetet ”sidleds-danne”, men det känns mer och mer felaktigt. DA är en säker straffläggare, han lägger allt bättre offensiva passningar till anfallare att springa på och han är en riktig slitvarg. Han brukar vara den i MFF som springer längst i varje match, han jobbar hårt men får sällan cred för det han gör, han är ju varken anfallare eller målvakt och då kan man lätt bli osynlig för en som inte är en objektiv fotbollsexpert.

Hans svaghet om han skulle ha en dålig dag? Det är väl då snarare att han kan vilja lite väl mycket, ibland med ödesdigra domslut som fälls mot honom. Men det är han ju inte ensam om, Mellberg gör ju då och då sina ”Mellbergare”, hands i eget straffområdet t ex… 😉

Jag hoppas Danne har en bra dag och att han får göra ett par positiva matchavgörande ingripanden så att hans slit bara måste erkännas av medierna och av publiken. 😀 Och jag hoppas på ett effektivt inhopp av Rosenberg. Men jag hoppas framförallt att Sverige vinner såklart!