”Little Miss Sunshine” med Greg Kinnear och Toni Collette

Little miss sunshineI en totalknepig familj, där homosexuelle ”Uncle Frank”, som nyss skrivits ut från psykvården, framstår som den mest vettige personen, kretsar allt kring lilla flickan Olives kommande medverkan i en skönhetstävling för barn kallad ”Little Miss Sunshine”. Olives pappa, som lever enligt devisen att alla kan nå framgång, bara de följer vissa enkla regler, som t ex att aldrig ge upp. han lycks t ex framgångsrikt överföra en mängd komplex på sina barn, inklusive Olive.

Det är i varje fall en av anledningarna till att hela familjen blir involverad i resan till tävlingen i Kalifornien. I brist på pengar tar de en sunkig (men rätt cool) folkabuss de många milen till tävlingen.

Det mest slående med filmen, förutom att den är riktigt kul bitvis, är hur otroligt det är att USA tillåter dessa skönhetstävlingar för små barn. Alla pedovarningsklockor ringer ju för fullt nr man ser hur de här tävlingarna framställer småtjejer som välsminkade barbiedockor som ställs upp för beskådan och bedömning. Jag såg någon dokumentär om just det fenomenet för ett par år sedan och redan då tyckte jag det var sjukt. Det är väl som vanligt i dubbelmoralens högborg USA: Only in America!

Jag hade mycket höga förväntningar på den här filmen, men tyvärr nådde de inte ända fram Det är nätt och jämt att betyget blir en fyra.

Betyg:  Betyg 4/5

Se trailern har:

One thought on “”Little Miss Sunshine” med Greg Kinnear och Toni Collette

  1. Den är jättebra, jag såg den strax före Oscarsgalan. Egentligen har den större kvaliteter än Departed som vann, tycker jag.

Comments are closed.