Makrillar i stim mot himmelsblå primadonnor på hal is

Roade mig med att titta på MFF i hemmamatch mot Gais ikväll. Och chockades av MFFs plötsliga oförmåga att spela den kvalitetsfotboll de faktiskt ägnat sig åt i de flesta av säsongens matcher. Mittfältet såg tunnt ut, passningsspelet var som bortblåst och den spolade gräsmattan såg mest ut att gynna ”Makrillarna” som trivdes som fisken i vattnet. Di blåe var däremot som bambi på hal is. När de ens brydde sig om att gå in i tacklingar dvs. Hela första halvleken, med få undantag, var en pina att genomlida. Tränaren Rolle erkände t o m själv att man spelade ”förbaskat dåligt”

För en gångs skull skande jag verkligen avstängde Daniel Andersson, och ännu mer Labinot Harbuzi som kommit att bli så viktig för MFF. Ola Toivonen trivs inte alls på mittfältet men tvingas spela där för att Labbe är skadad. Så snart Labbe är tillbaka hoppas jag ordningen återställs, och att Ola får spela i anfallet där han gör sig som bäst.

I andra halvlek fick Gais ett turmål efter sedvanligt schabbel från Gabriels sida, en rensning som mest såg ut som en snygg frampassning till Gaisarna. De kunde enkelt sätta0-1 bakom Sankans maskor. Sen började makrillarna maska för fullt för att få tiden att gå. Malmö jobbade sig in i matchen olidligt långsamt och först sista kvarten hade man riktigt grepp om Gais. Jonathan Johansson var så nära att göra ett mycket snyggt mål, men stolpen var ivägen. Järdler fich en ruggig chans men missade med en halvmeter. Och så när allt hopp till synes var ute så punkterades, i slutminuterna, Gaismålisens långa nolla efter ett flipperspelsmål (av Ofere) utan dess like i makrillarnas straffområde. Buropen från MFF supportrar vändes plötsligt till glädjeyra. Ett kryss mot Gais är ingen bedrift att tala om, men idag, när makrillarna såg ut att ha pumpats fulla av steroider, så finns all anledning att glädjas åt en pinne i protokollet.

Slutligen kan man notera att även domaren gör en rutten insats för dagen, viftandes med gula kort för småsaker och sedan ingen åtgärd för rejäla käftsmällar, t ex på Safari. Och den där solklara hörnan, ja, Hansson, du vet vilken, den är du skyldig MFF! Bra är dock att Malmö inte störs lika lätt av dåliga domslut i år som förra året.

Nu gäller det bara att sätta AIK på plats på söndag! 🙂