”Naboer” med Michael Nyqvist och Kristoffer Joner

NaboerDet ska sägas direkt, det här är en skum norsk film. Det är en obehaglig film. Det är ingen mainstream-film. Jag stör mig på den. Men den är samtidigt en effektiv psykologisk thriller om man orkar se den.

John har blivit dumpad av sin tjej Ingrid. Hon har träffat en annan och flyttar ut från Johns lägenhet.

Strax därpå bjuder hans flörtande granntjej in honom till sig genom att be om hjälp och är framfusigt förförande. Men snart märker man att allt inte står rätt till. Är granntjejerna verkligen systrar som de utger sig för att vara? Vem är den mystiske mannen som besöker dem? Varför känner de till så intima detaljer om John och Ingrids förhållande?

Jag vet inte hur jag ska ställa mig till den här filmen, men med rätt förväntningar är den riktigt bra. Men var beredd på den ruggiga stämningen i filmen (inget för svaga nerver), som dock knyts ihop väl på slutet. Utan att avslöja för mycket.

Betyg: Betyg 4/5