”Sanna lögner” med Kevin Bacon och Collin Firth

Sanna lögnerJag blev faktiskt lite överraskad av den här filmen. I positiv bemärkelse.

Jag tyckte den känndes lite trist när jag tittade på omslaget och läste på baksidan. En film om ett fiktivt komikerpar på 50-talet. Med skådespelare som jag inte upplever som komiska direkt, dvs varken Kevin Bacon eller Collin Firth hamnar på min topp 1000-lista över roliga skådisar.


Men jag hade missat poängen. Här handlar det om hur en ung vacker journalist, spelad av Alison Lohman, nystar upp vad som faktiskt hände för 15 år sedan då en ung kvinna hittas död i de båda komikernas lyxsvit. Och varför de bestämmer sig för att lägga av efter det trots att de inte åtalas eller fälls för händelsen.

”Sanna lögner” hade inga förväntningar att leva upp till i mina ögon och det hjälpte säkert till att ge den ett bra mottagande hos mig. Storyn tuffar på i ett lagom tempo, skådespeleriet är trovärdigt (så när som på någon scen där de två komikerna ska föreställa roliga och det absolut inte finns något att skratta åt men filmens ”live-publik” gör det ändå), dramaturgin är passande och håller spänningen upp tills den smått oväntade upplösningen tar form. En mordthriller som absolut inte är det bästa jag sett, men jag har sett bra mycket som varit sämre.

Betyg: Betyg 4/5