Sömnpillret Melodifestivalen

MelodifestivalenKlart jag skulle se landsplågan Melodifestivalen igår. Hade vi inte varit överbjudna (eller var det min fru som bjöd in oss? jag vet inte riktigt) till grannarna för att kolla tävlingen hade jag nog missat det mesta av den. Nu blev det inte så.

Men var det bara jag som slogs av två saker:

  1. Vad detta var trist förutsägbart när de två artister som tippats etta och två också kom just etta och tvåa. Synd bara att jag inte satte lite pengar på det resultatet, då hade det funnits någon mening med att titta. 🙂
  2. Varför känns det som om det här bara var en samling B-låtar? Om ändå The Ark hade vunnit med en ny ”It takes a fool to remain sane”-låt eller något i den klassen? Då hade det kännts som att det funnits en mening med tävlingen.


Ska dessa tio låtar vara bland det bästa vi har att bjuda på i Sverige just nu? Skulle inte tro det. Anna Book, Sanna Nielsen och Tommy Nilsson, gamla festivalrävar som krupit ut ur sina schlagergryt dagen till ära hade inget i en final att göra. Och visst är det väl kul med lilla Marie Lindbergs ”saga”, men det är knappast en slump att hon spelar på den där bräckliga och nervösa stilen, som om grannen tagit sig till final, när hon i själva verket har täta Bert Karlsson-känningar som tagit henne dit hon är.

Jag blir bara trött när jag ser sånt. Men jag tippade ju att Lordi skulle vinna förra året (inkasserade sex gånger pengarna på det, det var bara att tacka och ta emot! 🙂 ).

Året dessförinnan var det väl de där stenåldersukrainarna som vann om jag inte minns fel. Vad säger det oss? Nyckeln till vinst är inte att ha en bra låt utan bara att ha en tillräckligt bra och annorlunda show. Och snälla grannländer förståss. Jag blir alltid lika irriterad över hur grannröstningen dominerar i Melodifestivalen.

Jag lovar mig själv varje år att nästa år ska jag banne mig inte titta på den här löjliga grannlandsröstningen, men jag trillar alltsomoftast dit igen. Blir det detsamma i år igen? En sak är säker, The Ark har inte en chans i internationella finalen, såvida de inte gör något extremt spektakulärt. Det tror jag inte ens de klarar av att ro hem. Satsa pengarna på någon annan… 😉

3 thoughts on “Sömnpillret Melodifestivalen

  1. Tycker du det var så illa. Jag tycker det var ovanligt många riktigt bra låtar. Kanske är jag hjärntvättad för jag har följt alla omgångarna.

  2. Hehe, sorry, men jag tycker inte det fanns mycket bra i startfältet i år. Men jag kanske är färgad av att jag inte engagerat mig och sett mer än en deltävling. Låtarna har kanske inte satt sig. Men egentligen tycker jag inte att det ska behövas med den här typen av musik. Släng t ex in Per Gessle, Sveriges melodinsnickrare nr 1, och jag är övertygad om att Sverige går långt även i den internationella tävlingen. Hans musik passar som klippt o skuren i melodifestivalen. 😉

  3. Håller med dig. Fan vilka B-låtar. Jag skämdes ögona ur mig när jag hörde Anna Books och Jessica Anderssons låtar. Riktigt kassa! The Ark har inte ens chans i riktiga finalen.

Comments are closed.