Tema 80-tal: ”Electric Blue” och ”Crazy” av Icehouse

Nej, nu är det hög tid att vi kör lite ”Tema 80-tal” på CredPool. Det finns ju en så stor guldgruva att ösa ur! 😉

Tänk att i början/mitten av 80-talet hade inte Berlinmuren fallit, Pamle levde ännu, Stasi höll fortfarande Östtyskland i ett järngrepp och det kalla kriget hade ännu inte falnat. Folk som var inne klädde sig i midjekorta kavajer och hade supersmala skinnslipsar. Hockeyfrillan var allmänt spridd, eller i många fall var det kanske snarare fråga om en ”lejonman”. Axelvaddar skulle alla ha, ju större desto bättre.

Det var härliga tider det! 🙂

Ett av Australiens mest kända 80-talsband (efter INXS då kanske) var Icehouse. Deras skiva ”Man of Colours” innehöll bl a följande två topplåtar (kolla in frisyrerna och kläderna!):
Electric Blue:

Crazy:


2 thoughts on “Tema 80-tal: ”Electric Blue” och ”Crazy” av Icehouse

  1. Tack för ditt försök att få mig att minnas det glada 80-talet ;)Problemet med att jag föddes året innan 80-talet började, var att jag i princip missade detta årtionde. SYND! Jag hängde kvar lite in på 90-talet med 80-talets trender. Men tyvärr kommer jag aldrig som du, kunna stoltsera som en 80-tals stilikon i mina gamla fotoalbum. (Säg inte till din fru att jag sagt detta)Got damm, vilken snygging du var! hi hi hi :)//grannen.

Comments are closed.