”The Departed” med Leonardo DiCaprio och Jack Nicholson

DiCaprioAtt ha oerhörda förväntningar på en film är alltid något som riskerar att fälla filmen. Så var det med The Departed som jag såg i helgen. Rykten om Oscarsvinster och höga betyg av recensenter gjorde att jag förväntade mig något rikitgt extra. Skådespelare som DiCaprio och Nicholson drog ju inte precis ner på förväntnigarna.

Visst är filmen riktigt bra, med lysande skådespeleri och en mestadels tät story. Man sitter som på nålar och undrar, hur ska detta sluta?

Och det är just där min lilla invändning kommer in. Jag kan inte hjälpa att jag hakar upp mig på slutet. Jag ska inte avslöja varför eller vad som händer, men låt oss ändå säga att jag hoppats på ett annat slut. Därför blir det inte full pott till den här Oscarsfavoriten.

Betyg: Betyg 4/5

Och så till slut ett par suveräna citat från filmen:

Police camera tech guy: Who the fuck are you?
Dignam: I’m the guy who does his job. You must be the other guy.

Och ett sista:

Billy Costigan: I’ll take a cranberry juice.
Man sitting in a bar: That’s a natural diuretic. I know because my wife used to drink it during her period.
[pauses, Billy shrugs]
Man sitting in a bar: What, are you having your period?
Billy Costigan: Hahaha…
[Billy grabs a large empty beer glass and smashes it into the side of the mans’s head]
Mr French: Hey hey hey, stop it man.
[Frnch grabs Billy who goes against wall ready to fight]
Mr French: There’s guys you can hit and guys you can’t hit. Now he’s not a guy you can’t hit, but he’s pretty close to a guy you can’t hit.

One thought on “”The Departed” med Leonardo DiCaprio och Jack Nicholson

Comments are closed.