”The Hours – Soundtrack” av Phillip Glass

Timmarna - The HoursJag måste erkänna att jag inte alls blev imponerad av filmen ”Timmarna” med Nicole Kidman, Meryl Streep och Julianne Moore. Den var oengaerande, ointressant och överpretensiös. Jag förstår inte kritikerna som höjde den till skyarna, men det var väl en sån film som bara inte kunde dissas om man skulle räknas till det seriösa kritikerskrået. Det kändes verkligen som långa timmar att se detta sömnpiller.

Men en sak kunde jag ta med mig från att ha sett den här filmen. Musiken som Phillip Glass har skapat till filmen är helt underbart suggestiv. Det är ”klassisk musik” med pianoklink och stråkar etc men så bra det är. Som musik att ha när du läser en bra bok eller jobbar med något som du behöver inspiration till så kan jag rekommendera skivan varmt.

Betyg: Betyg 4/5