”The Prestige” med Christian Bale, Scarlett Johansson och Hugh Jackman

The PrestigeHär är rollistan tung på kända skådespelare. Christian Bale, Michael Caine, Hugh Jackman, David Bowie(!) och Scarlett Johansson är alla spännande att se och t o m Andy Serkis speciella röst känns igen från rollen som Gollum i ”Sagan om ringen”.

Två trollkarlar och illusionister blir dödsfiender när ett trick går snett och de gör sedan allt för att förstöra den andres liv och trollkonster. Det är själva utgångspunkten här. De jagar bägge den ultimata trollkonsten och tävlar i att uppföra sin egen variant av samma trick på sina respektive shower.

Intrigen är klurig som sig bör och de magiska tricken som filmen kretsar kring är luriga. Visst sitter man mer än en gång och undrar om de tänkt sig en övernaturlig förklaring eller ej på de olika trollkonsterna som utförs. Hur det är med den saken ska jag inte avslöja, men tyvärr genomskådade jag en del av intrigen lite väl tidigt.

Men det är välgjort och spännande och en perfekt film att slappna av med och klura på en fredagkväll.

Betyg: Betyg 4/5

Se trailern här:

3 thoughts on “”The Prestige” med Christian Bale, Scarlett Johansson och Hugh Jackman

  1. Jag tycker den var lite seg ändå. Jag har sett den två gånger, men nej, en trepoängare kanske. David Bowie är inte mycket till skådespelare.

  2. Hehe, nej, David Bowie är väl inte bästa skådisen direkt, men det är kul att se den den gamle rockhjälten i en liten biroll. 🙂

    Jag skulle absolut inte säga att den var seg, men det är klart, få filmer håller för att ses två gånger, såvida inte lång tid har gått innan man ser om filmen.

Comments are closed.