”The Science of Sleep” med Gabriel Garcia Bernal och Charlotte Gainsbourg

Science of sleepÄnnu en skum film har jag betat av. Nu är det Michel Gondrys nya film efter ”Eternal Sunshine of the Mind”, en film jag faktiskt inte alls gillade (den var bara konstig, inte bra), men här har Gondry fått till det desto bättre i mitt tycke. Men det är som sagt fortfarande helskumt.

Vad får du om du korsar en ”pojke-blir-kär-i-flicka-film” med gamla klassiska ångestbarnprogrammet ”Vilse i pannkakan”? Just det, du får ”The Science of Sleep”. Undrar just om Gondry sett Staffan Westerbergs underliga skapelser? 😉

Stephane har lockats hem till Paris av sin mor som fixat ett ”kreativ” jobb åt honom på en reklambyrå. Not. Det visar sig att jobbet är allt annat än stimulerande för en kreativ vildhjärna som Stephane. Men det oväntade mötet med grannen Stephanie får honom ändå att stanna kvar på jobbet och i Paris betydligt längre än han annars hade gjort.

Stephanes ständiga problem att skilja på verklighet och fantasi ligger honom minst sagt lite i fatet när det gäller att försöka stöta på Stephanie. Han skriver ett brev till henne som är helflummigt, han tar sig in i hennes lägenhet för att överraska henne etc och allt möts inte av den glädje han förväntar sig.

Helknepig film men så full av värme och spännande kreativa grepp att den bara måste ses för det.

Betyg: Betyg 4/5