5 tips för att få snabbare iPhone & längre batteritid med iOS 7

Upplever du att din iPhone blev mycket långsammare/segare och fick kortare batteritid efter att du uppgraderade till iOS7?

I så fall är du inte ensam, särskilt inte om du har iPhone 4 eller 4S. Men det finns hopp. Följ de enkla tipsen nedan och din telefon kommer att kännas som ny.

 

– Aktivera Minska rörelser

Animeringen på hemskärmen ger en djupeffekt när du rör din enhet. Det tar kraft och förbrukar batteri.

Stäng av animeringarna under Inställningar –> Allmänt –> Hjälpmedel –> Minska rörelser. Där slår du på ”Minska rörelse”.

 

 – Stäng av kontrasteffekten

Under samma meny (Inställningar –> Allmänt –> Hjälpmedel) finns funktionen ”Öka kontrast”.

Slå på den funktionen så för att spara på kraft.

 

–  Stäng av automatiska hämtningar av uppdateringar

I iOS 7 kan alla uppdateringar av appar hämtas automatiskt i bakgrunden. Spara batteri och kraft genom att stänga funktionen under Inställningar –> iTunes och App Store. Slå där av ”Uppdateringar” som du hittar under under ”Automatiska hämtningar”.

 

–  Stäng av AirDrop

AirDrop är en funktion för att dela filer mellan iPhones. Men den drar kraft och batteri.

För att stänga av AirDrop öppnar du Kontrollcenter (dra från botten av skärmen och uppåt) och trycker på AirDrop. Välj sedan ”Av” i menyn. Kom också ihåg att stänga av Wi-Fi och Bluetooth om du inte använder dem för att spara ytterligare kraft.

 

– Stäng av bakgrundsuppdatering

För att stänga av bakgrundsuppdateringen öppnar du Inställningar –> Allmänt –> Bakgrundsuppdatering och sedan väljer de appar du vill stäng av eller om du vill stänga av hela funktionen.