”Transformers” (2007) med Shia LaBeouf och Megan Fox

Transformers filmenJag väntade mig aldrig någon särskilt minnesvärd upplevelse av filmen Transformers. Den spelar liksom inte på spelplanen för minnesvärda filmer.

Men som ren underhållning betraktat, som en kort verklighetsflykt, inte olikt ett besök till en nöjespark, så fyller den sitt syfte gott och väl. Särskilt första delen av filmen, för precis som ett besök på Tivoli blir det lite tjatigt i längden.

Det mest slående med filmen är de imponerande animationer på robotar som förvandlas från allehanda maskiner till robotar och sedan tillbaka till bilar, helikoptrar, flygplan och t o med mobiltelefoner och bergssprängare. Roboten som åker rollerblades på en motorväg i en biljakt är ett tekniskt fyrverkeri av effekter, bara för att nämna ett exempel.

Sen har vi den småputtriga spirande romansen mellan filmens huvudkaraktärer som öppnar för en hel del komiska grepp.

Och så den inkompetenta amerikanska militären (ett tacksamt offer att slå på) som tvingas ta hjälp av en australiensisk High School student för att få koll på vad de onda robotarna försöker göra.

Temat är kampen mellan gott och ont, och det är aldrig någon direkt tvekan om vem som kommer att segra. Inte heller är detöverraskande att filmens slut lämnar en öppning för en uppföljare. Men trots det är detta faktiskt en rätt kul film att se, om man tar den för vad den är, en nöjesattraktion på ett nöjesfält.

Betyg: Betyg 4/5 (svag sådan)

Och här är en trailer:

One thought on “”Transformers” (2007) med Shia LaBeouf och Megan Fox

Comments are closed.