Varning för Jack & Jones – och för presentkort

Igår var jag först glad. Jag hade städat bland mina papper och hittat ett presentkort på Jack & Jones som jag fick för drygt två år sedan. Jag skulle ändå in till stan i ett annat ärende så jag tyckte tajmingen var perfekt.

Jag gick in i butiken, såg ut en tröja jag gillade (jag skulle få skjuta till lite pengar, men vad gjorde det) och gick för att betala. Men det visade sig att mitt presentkort bara gällde ett år. Ett år? Ja, ett är är ju lång tid tyckte den hånleende butikskillen.

Ett år är kort tid för mig som småbarnsförälder, jag kan räkna gångerna på min ena hand som jag shoppat själv på stan under senaste året. Och ändå ha flera finrar över…

Jag förstår inte riktigt, varför ska Jack & Jones lägga beslag på mina pengar (som jag fått av en släkting) bara för att ett år har gått? Om det hade varit en vanlig produkt jag köpt hade jag ju haft garanti och reklamationsrätt att åberopa enligt konsumentköplagen. Om jag hade fått riktiga pengar hade jag kunnat skita i att handla på Jack & Jones helt (vilket jag hade gjort med facit i hand). Nu hade jag ingenting.

Jag försökte t o m ringa butikschefen idag, men hon var visst ledig idag igen. Om jag får tag i henne och hon inte går med på att lösa in mitt presentkort så ska jag i alla fall föreslå att de skänker mina 300 kr till Rädda Barnen så att pengarna kommer till någon nytta. Jag vill inte att de går till Jack & Jones. Fortsättning följer…

Kontentan än så länge?

Köp inte presentkort till folk. Du blir rättslös. Och handla inte på Jack & Jones.

6 thoughts on “Varning för Jack & Jones – och för presentkort

 1. biltema har i särklass den sämsta servicen, storyn är trist men inte på något sätt unik.
  lycka till

 2. Alltså, nånstans måste butiken dra en gräns. Sluta sjåpa dig och skärp till dig nästa gång du får ett presentkort, ett år är lång tid och du behöver komma ut oftare. KOm inte och påstå att bara för att du har ett barn så är du fjättrad vid hemmet!!?

 3. Tjena Putte!

  Har du några barn du tar hand om regelbundet? Och tycker du att det är fullt OK att ett presentkort ska gälla i bara ett år? Varför det när konsumentköplagen mer eller mindre sätter standarden för ett presentkort och att det ska gälla tio år om inget annat anges. Det tycker jag är mer rimligt, men jag lyssnar gärna på varför du tycker att vi ska nöja oss med kortvariga presentkort…

 4. Alltså, du är ju dum i huvet. Alla vet ju att garanti på kläder inte är detsamma som på det elektriska. Giltighetstiden på presentkort brukar variera på alla ställen, det är många som har ett år, så vad klagar du över? Det är DITT fel att du tappade bort presentkortet, det är DITT fel att du inte kollade upp all information i förväg. Jack & Jones är den bästa klädesbutiken i sverige…

 5. Om jag är dum i huvudet, hur kommer det sig att Konsumentköpslagen har en 10-årig giltighetstid för presentkort om inget annan avtalas? Och varför ska någons pengar bli värdelösa efter t ex 2 år (och automatiskt tillfalla butiken utan motprestation) bara för att man inte utnyttjat ett presentkort?

  Presentkort är en suverän affär för butiker, men för konsumenter är det bättre med pengar på banken. Men du kanske äger en butik och då förstår jag att du tycker som du gör…

  Så nej, jag vill inte ha fler presentkort. Men i just detta fall redde det upp sig eftersom en annan Jack&Jones-butik var mer tillmötesgående än den vid Sergelgatan… Devisen kunden har alltid rätt brukar löna sig i längden för bra butiker som gillar sina kunder…

Comments are closed.