Är nya landsplågan ”Dunka mig gul & blå”? – Inte i min MP3-spelare i alla fall…

Frida - Dunka mig gul och blåSenaste snackisen tycks vara skånska Fridas låt ”Dunka mig gul o blå” som ska vara sådär lite lagom chokerande och ”på gränsen”.

Jag kan direkt erkänna att den funkar inte på mig. Trots att jag är rejält lokalpatriotisk sen jag flyttade från Skåne för rätt många år sedan nu är det så att jag ryser av obehag när jag lyssnar på den här låten.


Visst är det skönt gung i låten och jag gillar musiken, men hur dålig text kan man ha på en låt? Visst, jag fattar att den kanske ska vara lite humoristisk och kanske smått ironisk t o m, men det här är rejält avtändande på mig. Påminner mest med om forna möten med ostadigt fulla och jobbigt efterhängsna tjejer som inte fattat att man inte varit ett dugg intresserad. Huva…

Hör låten här och döm själv:

8 thoughts on “Är nya landsplågan ”Dunka mig gul & blå”? – Inte i min MP3-spelare i alla fall…

  1. Måste kännas tungt att när Skåne kommer med ett bidrag så blir det inte bättre än så här. Vi andra har ju svårt att förstå allt, men ”dunka maj gaul å blau” förstår man ju i alla fall”. Med tanke på att det för dina tankar tillbaka till forna glansdagar så måste sången i alla fall vara representatvi för skånska töser 🙂 Kanske finns det en anledning trots allt till att det alltid är stockholmare som får spela skåningar i svenska film? 🙂
    hi, hi , hi

  2. haha, nu ska vi inte klanka ner på skånska töser så generellt… Det var inte alls min avsikt, och observera att mina erfarenheter av fulla jobbiga tjejer inte på något sätt är mer koncentrerade till Skåne än till andra delar av landet eller ens världen. Jag har väl bott för länge borta från Skåne för att det skulle vara fallet. 🙂

  3. Tullan, minns du när inte kunde sluta att härma Marcos, mot min vilja, på nåt som jag trodde var skånska? Kanske lät det likadant?

  4. Aaaaah jag missade ett ”jag” mellan orden ”när” och ”inte”. I hate sånt här, gör det jätteofta. Ska ta det lite mer piano tror jag.

  5. Haha, skönt att du håller med Sara, även om du inte gillade Frankrike i melodifestivalen. Som sagt, ironin i låten kanske blev för mycket? 😉

  6. Förresten Sara, hur kom det sig att det tog nästan en vecka mellan att du läste mitt inlägg tills att du hörde Dunka mig-låten? 😉

Comments are closed.