Dagens varning: ”Livet i 8 bitar”

liveti8bitar.jpgDet finns filmer jag önskar jag inte sett. Detta är en av dem. Hör du någon som överväger att se den någonsin så bespara dem 1½ timma av deras liv genom att varna dem för denna kalkon. Den är inte ens ny så den lär väl dyka upp i TV (igen?) förr eller senare. Gå då och kolla tvättmaskinen eller något annat vettigt istället.

Vad är det då som är så kasst med ”Livet i 8 bitar”? Låt oss vända på det. Vad är det som är bra? Absolut ingenting! Kanske att de varit lite fyndiga i filmtiteln, men där tog all talang i filmen slut.

Svensk film håller i mitt tycke alltsom oftast låg kvalitet. Så det var inte med högt uppskruvade förväntningar som jag hyrde denna skräpfilm. Det var inte det som gjorde att den föll platt som en spettekaka i ösregn. Det enda som gjorde mig intresserad var att man tar upp ett tema som är ganska outforskat i film, dator- och tv-spel, och gjorde det till ett av filmens centrala teman. Men här är allt så klantigt och amatörmässigt gjort att jag blir förbannad på detta slöseri av svenska filmpengar. Att David Batra lurats att delta i detta katastrofprojekt är helt ofattbart.

Jag såg någonstans en intervju med manusförfattarna till filmen, där de stolt sitter och berättar hur de skrev denna films manus, deras första film överhuvudtaget, på ett gäng servetter på nån bar eller café eller vad det nu var. Snälla bartenders landet över, låt inte dessa grabbar få tag i fler sevetter så att de kan slösa mer resurser i Sveriges hårt ansträngda filmindustri. Världen blir ett bättre ställe om de får starta en blog eller något annat som alla kan ignorera fullständigt.

Don’t say I didn’t warn you!

Betyg: Betyg Varning! 0/5

PS. Denna blogg är nu länkad från Toppensidor.com och finns med på Bloggkartan. DS.

3 thoughts on “Dagens varning: ”Livet i 8 bitar”

 1. Ärligt talat … jag vet inte vem du som skrev detta är … men du har nog en väldigt dålig smak måste jag säga !

  Livet i 8bitar är en av Sverige bästa humor filmer i och med att den har humor som inte är riktad till personer som är födda på ”stenåldern” …

  Alla ungdomar idag och som någonsin har spelat något slags tv/dator spel uppskattar denna film något enormt eftersom humorn som finns i denna film kan kännas som en del av deras vardag.

  Och att säga att denna film är en amatörmässigt gjord är ju helt j*vla korkat! Denna film har allt, bra skådespelare, ett grymt manus, riktigt bra filmad och har ett ljudspår utan dess like (kpist – j måste vara den bästa 8-bits inspirerade låten av alla 8-bits låtar som jag har lyssnat på)

  Så bara för att du är run 45+ år, har Götakanal som favoritfilm och aldrig har använt en nintendo 8-bitars emulator eller nån annan emulator så kom inte och snacka skit om vad du tycker.

  Livet i 8 bitar är och kommer alltid vara en kultrulle / en legend i den svenska film industrin.

  … och Marcos … om du läser detta, så kan du sluta skriva tips till folk om vad du tycker … eftersom du verkar ha en urusel smak.

  ¨Tack för mig // Rajden

 2. Tjena Rajden! Tack för din åsikt. ”Smaken är som baken delad” som det heter, och alla kan ju inte tycka lika om allt. Låt oss ta några saker direkt om mig eftersom det är mitt personliga betyg jag ger här:

  1) Jag gillar dator/TV-spel skarpt. Har en gammal Nintendo konsol + en ny PS3:a. Jag har spelat spel sedan VIC-20 kom ut på marknaden.
  2) Jag är ännu inte 40 fyllda. Nämnde jag att jag spelat mycket dator/TV-spel i mina dar? 😉
  3) Jag avskyr filmer som Göta Kanal. Faktum är att de flesta svenska filmer som görs är rätt dåliga, men jag gillade t ex ”Darling” för att ge ett exempel på en nyare film.
  4) Om du tycker ”Livet i 8 bitar” är en kultrulle och en milstolpe inom svensk filmproduktion är jag allvarligt oroad över hur förblindad du verkar vara över själva ”speltemat” när filmen ifråga suger lika mycket som valfritt spel baserat på en filmlicens (borträknat pärlor som t ex Chronicles of Riddick).
  5) Vi kan ju snegla på vad andra tycker: IMDBs användare ger filmen 4,5 av 10. Mycket generöst om du frågar mig… Filmpunkten ger den 2,59 av 5. Nöjesguiden och GP sågar den vid fotknölarna. De där betygen är knappast vad jag förväntar mig för en ”kultfilm”, men det kanske är en smal krets du tänker på då? Typ N64-fetischister? 😉
  6) Vi kan konstatera att jag i alla fall inte är ensam om att tycka som jag gör, dvs att vi snackar om en riktig dåligt producerad skräpfilm. Men du är välkommen att tycka att detta är den bästa film du sett. Jag undrar hur mycket film du ser då och vilka andra filmer du gillar… 🙂

Comments are closed.