”Från andra sidan” (2007) med Calista Flockhart

Från andra sidanJag har knappt sett Calista Flockhart på tv/film sedan Ally McBeal och det var ett bra tag sen. Här gör hon ett inhopp i en helt annan genre än den mysputtriga TV-serien man varit van att se henne i. Här rör det sig om en skräckfilm, rätt och slätt, och det är inte ofta jag kollar på något på den hyllan. Men när min fru fått en skräck-revival, vad gör man inte då?

Calista spelar en sjuksköterska som får ta över nattskiftet på ett gamalt barnsjukhus efter att den tidigare sköterskan slutat. Det dröjer inte länge innan hon inser att allt inte stårr rätt till i det ödsliga sjukhuset som är på väg att läggas ned, om det itne vore för platsbristen efter en stor olycka i trackten. Våningen ovanför ruvar på en mörk hemlighet som gör sig plågsamt påmind på ett väldigt påtagligt sätt och med ökande intensitet.

Visst är det lite läskigt emellanåt det här, men filmen berör mig inte. Förklaringarna kring vad som händer är lama och jag är mest glad att filmen är slut när eftertexterna går upp. Men så är jag ingen skräckisälskare heller…

Betyg: Betyg 1/5

Se trailern här:

One thought on “”Från andra sidan” (2007) med Calista Flockhart

Comments are closed.