”Hold On” av Max (1992)

Max - Hold OnÄnnu en oerhört underskattad låt på en skiva som t o m är klurig att hitta om man Googlar efter den. Och jag hittade den på någon skivrea för tio år sen och trodde att jag köpte en annan skiva. Snacka om att jag blev positivt överraskad ändå när jag upptäckte att jag tagit fel.

Låten ”Hold on” blev den enda singel (som jag känner till) som släpptes från albumet ”Silence Running”. Stilen är lite åt ”The Verve”-hållet fast med ett mer ”städat” tidigt nittiotalssound.

Bandet ”Max” fanns bara i drygt två år (1992-1994) och bestod av medlemmar från andra tidigare kända grupper, t ex två från Adam and the Ants och Sinead O’Connors trummis. Faktum är att Sinead själv sjunger backing vocals på just ”Hold On”.


Bandet fick en ganska tragisk upplösning då först en bandmedlem, John, dog och ett halvår senare Matthew, bägge i drogrelaterade sjukdommar.

Skivans ”Silence Running”s utgivning var kantad av en konflikt mellan bandet och producenten som var så djup att de ”överlevande” bandmedlemmarna än idag inte vill kännas vid skivan som något som är ”deras”…

Ett litet utdrag ur låttexten:

Away from the snow
Runaway horses
In place of the dawn
some new shape is breaking.