Lysande premiärmatch – som domaren tyvärr avgör…

Dixon kapas!Det var mycket kamp på Ellos arena idag när Malmö FF mötte Elfsborg på bortaplan. Men också förvånansvärt kontrollerat och chansrikt spel, i varje fall från MFFs sida. Elfsborg kontrade mest med att spela otroligt fult tills det gav utdelning för dem.

Elfsborg såg nämligen väldigt bleka ut i större delen av första halvlek och kanske var det därför som Daniel Alexandersson så oerhört fult glidtacklade Dixon rakt på hans vadmuskel – med dobbarna före såklart.

Ett solklart fall där Alexandersson borde fått rött med påföljande avstängning, men där domaren, och hans alla assistenter, måste haft solen i ögonen eller något, eftersom han bara gav ett gult kort. Vilka signaler sänder inte det? Funkar ert spel dåligt? Ta ut en nyckelspelare i motståndarlaget genom att skada honom och ni kan vända matchen. Trist. Det kommer med all säkerhet att snackas mycket om den fula tacklingen. Snacka om kapitalförstöring av ett av Malmös bästa nyförvärv!

Dixon tvingas som sagt utgå och den stabilitet i försvaret som Malmö haft rubbas under några minuter när Theorin får ta hans plats. Klart att Elfsborg passar på i den förvirring som uppstår. Trist alltså att domarens miss får avgöra och dessutom belöna ett lag som regelvidrigt skadar en motspelare.

Men annars var det mycket positivt att ta med från dagens premiärmatch. Malmö spelade förvånansvärt bra trots konstgräset som varit som ett spöke för dem tidigare. Och vad spelsuget laget verkade. Här kunde det blivit storseger till Malmö om bara domaren haft vett att döma rätt när Dixon kapades. Det ska bli kul att följa hur allsvenskan utvecklas den här säsongen! 🙂

2 thoughts on “Lysande premiärmatch – som domaren tyvärr avgör…

  1. johan som skriver!
    är lite på lyset men inlägget var mycket välskrivet och du har koll mannen. vi hörs din feting bloggare.
    mvh grannen..

  2. Hehe, tackar! På tal om att ha koll så skrev jag ju i mitt förra inlägg inför matchen att det lutade åt kryss. Hoppas det var någon som tog mig på orden och spelade till 3,25 gånger pengarna! 😉

Comments are closed.