”Marie Antoinette” med Kirsten Dunst

Marie AntoinetteLagom till Kirsten Dunsts sverigebesök inför Spiderman 3 premiärer skriver jag en kort recension av filmen ”Marie Antoinette” i regi av Sofia Coppola.

Vi får följa Maries liv i sus och dus, i lyx och överflöd, långt från den svältande och missnöjda franska pöbeln. Den franske kungen tycks ha potensproblem, eller så gillar han killar eller så lider han av extrem blyghet gentemot sin vackra hustru. Oavsett vilket verkar det dröja en evighet innan Frankrike får en tronföljare. Marie söker lyckan på annat håll än i sin mans famn, bl a i en viss känd svensk profils närhet.

Coppola har lagt till lite oväntad rockmusik på vissa ställen, annars är detta ganska idéfattigt men rätt vackert. Vackert i betydelsen snygga kostymer och smarriga bakelser, men utan särskilt mycket substans. Det hela känns som en lång transportsträcka till det oundvikliga slutet som vi alla vet ska komma. För alla vet ju hur det gick för stackars Marie.

Det finns både bättre och sämre filmer än denna bagatell.

Betyg: Betyg 3/5

2 thoughts on “”Marie Antoinette” med Kirsten Dunst

  1. Jag såg den igår och bloggade också om den. Den är verkligen bra. Fast männen i familjen orkade inte se klart den.

  2. Hehe, nej det kanske är lite av en tjejfilm. 🙂 Men jag såg klart den! Snart kommer det dock en varning för en film jag inte såg klart.

Comments are closed.