”You, me and everyone we know” med Miranda July

you meKonstig.

Ska man sammafatta denna bitvis svarta dramakomedi med något passande ord så är det ordet ”konstig” jag väljer. Konstig som i annorlunda i en mestadels positiv bemärkelse. Men också ”konst-ig”, som i att den är fylld eller sammansatt av en massa små ”konstverk” och att den är skapad av en konstnär, på gott och ont. Fast mest gott.

Jag tycker ”You, me and everyone we know” är charmig och känns fräsch. Fokus ligger på att bygga upp ett gäng spännande och ovanliga karaktärer och att låta dem möta varandra, nästan som ett socialt experiment, för att se vad som kommer ut ur dessa möten.

Filmen påminner faktiskt en hel del om filmer som ”Happiness” och ”The Squid and the Whale”, i bemärkelsen att det är ett ganska dysfunktionellt persongalleri som framställs. Och alla filmer tar upp temat om att utforska sexualitet på olika sätt, faktiskt med många likheter filmerna emellan, även om handligen inte alls är densamma. Ett ganska typiskt ”nyamerikanskt” sätt att hantera det så tabubelagda ämnet, om man får uttrycka det så. Ser du alla filmerna så förstår du nog vad jag menar… 🙂

Betyg: Betyg 4/5

Köp filmen på CDON.COM